Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın suikast sonucu öldürülmesi ve sonrasında yaşanan olaylarda 3 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili gözaltına alınan 18 kişinin sorgusu devam ediyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yazılı açıklama yaparak soruşturma hakkında bilgi verdi. Açıklamada şöyle denildi: "Yenişehir ilçesi Şehitlik semti 190. Sokak'ta bulunan Yeni İhya-Der önünde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu dernek başkanı A. B. ile farklı yerlerde B.Ö., B. D. ve M. E. E. isimli 3 kişi olmak üzere toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen kapsamında 27 farklı adreste yapılan arama ve yakalama çalışmasında 2 adet av tüfeği, 7 adet tabanca, 4 adet Kalaşnikof tüfek, 619 adet bu silahlara ait fişek, 20 adet av tüfeği, 27 adet bu silahlara ait şarjör, bir adet Uzi diye tabir edilen silah, 465 adet av tüfeği fişeği, bir adet dürbün, 3 adet sopa ve bir adet sallama bıçak ele geçirilmiş ve muhafaza altına alınmıştır."

Olayla ile ilgisi olduğu düşünülen 18 kişinin gözaltına alındığını ve işlemlerinin devam ettiğini kaydeden Solmaz, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca olayın faillerinin yakalanması amacıyla yürütülen soruşturma tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam etmekte olup, olası her ihtimalin titizlikle araştırıldığı soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir." dedi.