Dulkadiroğlu Belediyesinde engellilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla "Engelliler Dayanışma ve Çözüm Masası" kuruldu. Masanın başına engellilerin halinden daha iyi anlayabileceği düşünüldüğü için 33 yaşındaki 105 santimetre boyunda ve yüzde 54 engelli raporu bulunan Oktay Uzunca getirildi.
Engelli vatandaşlar, sorunlarını ve yaşadıkları sıkıntıları Uzunca'ya anlatıyor. Uzunca da engellilerden gelen talepleri ilgili müdürlüklere iletiyor. Böylece sorunlara hızlı ve etkin şekilde çözüm bulunması amaçlanıyor.

Engelliler Dayanışma ve Çözüm Masası sorumlusu Oktay Uzunca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellileri en iyi anlayacak kişinin yine bir engelli olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Necati Okay'ın talimatıyla birimin kurulduğunu kaydeden Uzunca, tüm engellilerin yollar ve parklar başta olmak üzere ilçede yaşadıkları sıkıntıları çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını belirtti.

- "Sorunları daha hızlı çözüme kavuşturduk"

İdarecilerinin de kendilerine destek olduklarını dile getiren Uzunca, şöyle konuştu:

"Engelli arkadaşlarımızın taleplerini burada alıp ilgili müdürlerimize ileterek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Buraya gelen birçok engelli arkadaşımız yaptığımız çalışmalardan çok memnun kaldı. Ben de bir engelli olarak engelli arkadaşlarımızın sesini belediyemizde daha iyi anlatabilmek için görevimin başındayım."

HABER FOTOĞRAFLARI

Sağlıklı bir insanın bir engelliyi anlamasının zor olduğunu söyleyen Uzunca, "Biz engellilerin aramızda sohbet ortamlarında birbirimizi anlama kapasitemiz daha yüksek oluyor. Engelliler Dayanışma ve Çözüm Masası kurulduğundan bu yana engelli arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinden tespit ettiğimiz sorunları yetkililere ve müdürlerimize anlatırken, bunların engelliler için ne ifade ettiğini, ne kadar önemli olduğunu anlatarak daha hızlı çözüme kavuşturduk." diye konuştu.

Engelliler Dayanışma ve Çözüm Masasından faydalanan engellilerden Yakup Zengin uygulamanın kendilerini rahatlattığını söyledi.

Engellilerin halinden anlayan birinin karşılarında olmasının önem taşıdığını ifade eden Zengin, "Önce belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Engelliler için düşünülen bu uygulamanın, bizimle ilgilenecek arkadaşın bizden olmasının faydalarını görüyoruz. Böyle engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı çalışmaların devamını diliyoruz." diye konuştu.