Güney Koreli Team KAİST takımı, felaketler sonucu insanların girmesinin mümkün olmadığı yerlerde çalışması için geliştirilen robotların test edildiği yarışmada birinciliği elde etti. ABD’de düzenlenen insansı robot yarışmasında Güney Koreli takım, 2 milyon doların sahibi oldu.

ABD’nin Askeri Savunma İleri Araştırma Projeleri (DARPA) kurumu tarafından düzenlenen yarışmada, Güney Kore’nin ünlü KAİST Üniversitesi robot araştırma takımının birincilik elde ettiği bildirildi. Güney Koreli takım, yarışmaya DRC-Hubo adını verdikleri robotla katıldı. Güney Kore yapımı insansı robot, Japonya, Hong Kong, Almanya, İtalya gibi ülkelerin de katıldığı yarışmada, 22 takımı yenerek 2 milyon dolar ödülün sahibi oldu.

Japonya’da 2011 yılında medyana gelen Fukuşima nükleer felaketi ardından, insanların çalışmasının mümkün olmadığı yerlerde ve koşullarda, buralarda çalışabilecek robotların yapımı için çalışmalar başlatılmıştı. Bu robotların, felaket bölgesinde bir takım görevleri yerine getirebilecek kapasitede olması hedefleniyordu.

Güney Kore takımının bu amaçla geliştirdiği DRC-Hubo insansı robotunun tüm görevleri 44 dakika 28 saniye içinde başarıyla sonuçlandırmasıyla, takımına birincilik ve 2 milyon dolar kazandırdığı bildirildi.