ABD'li 26 milletvekili ve senatör, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali öğrencileriyle selfie çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı. Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarından gelen öğrencilerin kendi kültürünü yansıtan şarkı ve dans gösterileri, Kongre üyelerinin büyük beğenisini topladı.

Kongre'nin en prestijli salonlarından Cannon Caucus Room'da yapılan gösterinin sunuculuğunu, ünlü komedyen Dan Nainan yaptı.

Bu yıl 150 ülkeden 2500 öğrencinin katıldığı 13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Washington ayağı, Beyaz Saray’a komşu Başkanlık Parkı ve şehrin en ünlü gösteri salonu Warner Theatre’da düzenlenen programlardan sonra ABD Kongresi’nde düzenlenen muhteşem bir törenle sona erdi.

Kuzey Carolina eyaleti Senatörü Thom Tillis'in, öğrencilerle birlikte selfie çekmesinin ardından, sahneye konuşmaya çıkan tüm kongre üyeleri sırasıyla öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

ÖĞRENCİLERİ ABD KONGRESİ’NDE MİSAFİR ETMEK ONUR VERİCİ

Senatör Thom Tillis, 20 den fazla ülkeden gelen öğrencileri ABD Kongresi’nde misafir etmenin kendileri için onur verici olduğunu söyledi. Programın diyalog ve hoşgörü açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Tillis, festivale katılan öğrencilerin çok başarılı ve yetenekli olduğunu söyledi. Thillis, “Bu organizasyonun bir parçası olmak gurur verici.” diye konuştu.

Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Ileana Ros-Lehtinen, festivalin 13. yılında organizatörlerin "harika bir iş çıkardığını" söyledi. Lehtinen, dünya genelinden çok sayıda farklı kültürün tanıtıldığını belirten programa katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Demokrat Parti California Milletvekili Mike Honda ise Azerbaycanlı öğrenci Ayhan Halili tarafından seslendirilen “Mardin Kapı Şen Olur” türküsüne salonda dans ederek eşlik etti.

Öğrenciler bugün Beyaz Saray’a bir ziyaret gerçekleştirecek.