Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, ABD’nin Rusya’nın devlet olarak kalmasını istemediğini, Rusya’nın çok büyük kaynaklara sahip olmasını istemediklerini ifade etti.

Kommersant’a konuşan Patruşev, “Amerikalılar bizim dev kaynakları meşru olmayan yollarla elde ettiğimizi düşünüyor. Onlara göre, biz bu kaynakları doğru yolda kullanmıyoruz. Madeleine Albright’ın ‘ne uzak doğu ne Sibirya Rusya’ya ait değil’ açıklamasını hatırlamak zorundayız.” dedi.

“Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığı” söylemi ile Washington’ın Rusya’nın etkisi kırmaya çalıştığını savunan Patruşev, “Amerikalılar, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğü ile ilgilendiğini söylüyor. Ancak onlar gerçekte bunlarla ilgili değil. Onlar Rusya ile ilgileniyorlar…” eleştirisi getirdi.

Batılı ülkelerin Kırım’ın Rusya’ya bağlı olduğunu er ya da geç kabul edeceğini savunan Patruşev, “Onlar kamuoyunda bunu söylemiyor, ama bu olacak. Batı, Kırım’da olan her şeyin yasal olduğunu anlayacak. Referandum yapıldı ve durum bu. Gerçekte, Kırım’la ilgili ciddi bir itiraz da yok…” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği’nin Rusya karşıtı yaptırımlar açısından büyük oranda ABD’ye bağlı olduğunu ifade eden Patruşev, “Avrupalılar zayıf istekli. ABD küresel baskı uyguluyor… Dünya değişse de, onlar kendi doktrinlerini öne sürüyor…” değerlendirmesinde bulundu.