Rum ana muhalefet partisi Avrupa Birliği 'nin (AB), Rusya'ya yönelik yaptırımalrı genişletmesinden dolayı büyük endişe duyuyor.

Avrupa Birliği’nin, Rusya’ya yönelik ambargo listesini genişletmesi nedeniyle Rum tarafının bundan olumsuz yönde etkileneceği bildirildi. Özellikle ana muhalefetteki Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL) bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek “bedeli ağır olacak” uyarısında bulundu.

AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis AB’nin bu kararının, Ukrayna ile Rusya arasındaki ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesine 3 gün kala alındığına işaret ederek “AB içerisinde hakim olan ve başını Atlantik yanlısı eksenin çektiği çevreler Ukrayna’da barışı gerçekten istemiyorlar. İdeolojik planlarını uygulama çabaları olguları genel bir çatışmaya sürükleyecek.” dedi.

Lukaidis, bu konuda Rum yönetimini de “Rusya’ya uygulanan ambargoya ek olarak kararlaştırılan yeni yaptırımlara rıza göstermekle” suçladı. Bu hareketin Rum ekonomisine de olumsuz yan etkiler yapacağına dikkat çeken Lukaidis, Anastasiadis hükümeti için “Artık gücünü toplayıp yaptırım politikasına karşı olduğunu söylemeli, kendisini sözde Batılı müttefiklerinin kararlarına kuyruk yapan başarısız dış politikasından kurtulup ilkeler temelinde konuşması gerek.” ifadelerini kullandı.