Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archill Khabadze ve beraberindeki kalabalık bir heyet, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Heykel Valilik binasında sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Vali Münir Karaloğlu, Türkiye ve Gürcistan’ın vatandaşlarının yalnızca kimlikleri ile karşılıklı ziyaretlerde bulunabildikleri iki komşu ve dost ülke olduğunu belirterek, “Komşuluğun ötesinde gerçekten çok ileri düzeyde ilişkilerimizin olduğu bir bölgenin hükümet başkanı, kendilerini Bursa’da ağırlamaktan son derece memnun olduğumu ifade etmek isterim. Bursa, belki Gürcistan’ın dışında Gürcü kökenli vatandaşlarımızın dünyada en fazla yaşadığı şehirlerden bir tanesi. Bursa’da yaşayan Gürcülerle Acara Özerk Cumhuriyetinde yaşayan Gürcülerin çok ciddi akrabalıkları var. İkili ilişkilerimizi geliştirmede bu akrabalık ilişkilerini de mutlaka kullanmak istiyoruz. Sayın başkanın bugün Bursa’da olması inşallah bu ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olacaktır.” şeklinde konuştu. Vali Karaloğlu, ayrıca bu ziyaretten sonra Bursa ile Batum arasında kardeş şehir ilişkileri başlatacaklarını söyledi.

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archill Khabadze de kendilerine gösterilen sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederken, “Bizim Bursa’ya gelmemiz sevginin ve birlikteki işbirliğin bir göstergesidir. Bursa’da çok Gürcü kökenli vatandaş yaşıyor. Bursa topraklarına ayak basar basmaz karşılama komitesinde üç kişiden birisi mutlaka Gürcüce konuşuyor ve Gürcü kökenli olduğunu söylüyordu. Ben de kendimi gerçekten Batum’da ve kendi topraklarımda hissettim.” dedi.