3 Ekim Almanya Birlik Günü’nde, aynı şekilde gelenekselleşen Camilerde Açık Kapı Günü bu yıl da coşkuyla gerçekleştirilecek. Almanya’daki İslami çatı kuruluşu Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), bu yılki açık kapı gününde ana temanın “Almanya’da Genç Müslümanlar – Motive, Angaje ve Aktif” olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan KRM dönem sözcüsü Nurhan Soykan, “ZMD ve diğer tüm İslami kuruluşlar, 3 Ekim 2015’teki Camilerde Açık Kapı Günü’nde tüm vatandaşları camilere davet ediyor. Almanya’da her yıl olduğu gibi, yüzlerce cami bu yıl da kapılarını ilgi duyanlara açıyor. Ve bu yıl Camilerde Açık Kapı Günü, Federal Aile, Kadın, Gençlik ve Yaşlılar Bakanı Manuela Schwesig’in himayesinde gerçekleşiyor.” dedi. Soykan, “ZMD’nin gözünde gençler özel bir rol oynuyor. Müslüman gençler, Almanya’daki İslam’ın resmi ve Müslüman cemaatlerin şekillenmesine önemli etkileri olan bizim geleceğimizdir.” açıklamasını yaptı.

Gençlerin günlük hayatta büyük sorunlarla karşılaştıklarını hatırlatan Soykan, bunların özellikle okul ve iş hayatında yaşandığını kaydetti. Bu yılki konularının Müslüman gençlerin fahri, gönüllü angajman ve çalışmaları ve kimlikleri olduğunu belirten Soykan, ZMD Gençlik Kolları’nın yaklaşık 20 gençlik derneğinin bir araya gelmesinden oluştuğunu kaydetti. Camilerde Açık Kapı Günü’nün bu yıl Almanya çapındaki binin üzerinde camide etkinliklerle gerçekleştirileceğini ifade eden Soykan, ziyaretçilerle kurulacak diyalog, tartışma programları, sergiler ve kültür programları yapılacağını aktardı.

Karşılıklı tanışma ve konuşmalarla yeni köprüler kurulacağına dikkat çeken Soykan, Camilerde Açık Kapı Günü’nün özellikle Almanya Birlik Günü’nde yapıldığını, bununla Müslümanların da ülkelerine bağlılıklarını vurgulamak istediklerini kaydetti.