Afganistanlı genç kadın pilot Nilüfer Rahmani, ABD Dışileri Bakanlığı tarafından her yıl verilen “ Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü”ne bu yıl layık görülen 10 kadından biri oldu.

Afgan hava kuvvetlerinin ilk kadın pilotu olan Rahmani, mesleği nedeniyle Taliban tarafından tehdit edilmesine rağmen, görevini bırakmaması kendisine ödül getirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'nda, düzenlenen törende ödülü layık görülen kadınlara ödülleri takdim edildi. Ödüle; Afganistan’dan pilot Nilüfer Rahmani, Suriye'den kadın aktivist Macide Çorbacı, Bangladeş'ten gazeteci Nayda Şermin, kadın hakları savunucuları Bolivya'dan Rosa Julieta Montano Salavatierra, Myanmar'dan May Sabe Phyu, Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Beatrice Epaye, Japonya'dan Sayaka Osakabe, Kosova'dan Arbana Xharra ve Pakistan'dan Tebessüm Adnan ile Gine'de Ebola ile mücadele rol alan hemşire Marie Claire Tchecola layık görüldü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü her yıl, kadın hakları ve kadınların toplumda güçlenmelerini savunma çabalarında cesaret ve liderlik gösteren, büyük risklerle karşılaşan kadınlara veriliyor.

Geçen sene de Afganistan'ın başkenti Kabil’deki Malalay Hastanesi'nde görev yapan Dr. Nasrin Uryahil bu ödüle layık görünmüştü.