Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin, Taliban’ın eline geçmesinden sonra güvenlik güçlerinin geniş çapta düzenlediği operasyon sonucu tekrar Taliban’dan geri alındığı bildirildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Siddik Siddiki yaptığı yazılı açıklamada, Kunduz vilayetinin kontrolünün tekrar güvenlik güçlerinin eline geçtiğini ifade ederken, operasyonların halen farklı bölgelerde devam ettiğini açıkladı. Siddiki, operasyonlarda Taliban'ın büyük zarar gördüğünü kaydetti.

Afganistan Savunma Bakanlığı ise dün gece gerçekleştirilen operasyonda, Taliban militanlarından 150'sinin öldürüldüğünü, 90'ının ise yaralandığını açıkladı. Yerel yetkililer de Kunduz’un Taliban’ın elinden alındığını ve halkın normal yaşamına devam ettiğini belirtiyor.

Kunduz Emniyet Müdürü General Muhammed Kasim Cengelbağ basına yaptığı açıklamada, dün yerel saatle 23.00 sularında havadan ve karadan gerçekleştirilen operasyonların sonucu, sabah saatlerinde Kunduz şehrinin kontrolünü tamamen ellerine aldıklarının altını çizdi. Kunduz Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Said Server Hüseyni de operasyonlara, havadan ABD güçlerinin de destek verdiğini kaydederken, söz konusu vilayetin diğer bölgelerinin militanlardan temizlenmesi için operasyonların devam ettiğini ifade etti.

Taliban, 4 gün önce Kunduz vilayetinin merkezine 3 koldan saldırmış ve şiddetli çatışmaların ardından kentin kontrolünü ele geçirmişti.