KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'den Hak-İş Konfederasyon Başkanı Mahmut Aslan'ı makamında kabul etti.

Mahmut Aslan, Akıncı göreve geldikten sonra hemen başlamasının 'heyecan verici' olduğunu söyledi. İlk defa somut adımların atıldığını söyleyen Aslan, "Bu da Ada'ya yönelik çözüm umutlarımızı daha da artırmış oldu." dedi.

Mustafa Akıncı ise Kıbrıs'ta çözüm için Hak-İş'in verdiği desteğe teşekkür etti ve bu süreçte Türkiye kamuoyunun da desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Mustafa Akıncı, "Hak-İş Federasyonu'nun Türkiye'de de önemli bir yeri var. Orada da çünkü bir kamuoyu desteğine kesinlikle ihtiyacımız olacaktır. Benzeri bir durum Yunanistan için de geçerli. Bizim burada Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar olarak varacağımız mutabakat elbette esastır. Ama Türk ve Yunan kamuoylarından gelecek olan desteğin elbette çok ciddi anlamı olacaktır. Bu destek sadece hükümetlerle sınırlı kalmamalıdır." dedi.

Görüşmeye Hak-İş'in Kıbrıs'taki partner kuruluşu Kamu-Sen yetkilileri de katıldı.

Mustafa Akıncı ayrıca Türkiye'den Türk Boyları Konfederasyonu heyetini de kabul etti. Akıncı, kabulde yaptığı açıklamada "Hepimizin amacı; iki tarafın da huzur içinde yaşayabileceği, iki tarafın da hakkını gözeten siyaseten eşitlik içinde yaşayabileceğimiz bir huzur adası, barış adası yaratmak. Türkiye'nin istediği de bu. Ben son yaptığım ziyarette bu mesajı aldım Türkiye hükümetinden." ifadelerini kullandı.