CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, “oyları eriyen AK Parti’nin, iktidarı kaybetmemek için seçim sürecinde her türlü yolu deneyebileceğini” öne sürdü.

Cihan Haber Ajansı’na verdiği demeçte, Türkiye'de bir gerginlik ve kutuplaşmanın had safhaya ulaştığını söyleyen Karakaş, “Biz Türkiye'de çözümün demokrasiden geçtiğine inanıyoruz." dedi.

VALLAHİ AKP SEÇİMDE MANİPÜLASYON YAPTI!

Seçimler konusunda AK Parti’nin sabıkalı olduğunu söyleyen Karakaş,
30 Mart yerel seçimlerinde manipülasyon yapılıp yapılmadığı konusunda “Vallahi yapıldı. Bilindiği gibi trafoya kedi girildi denildi. Bu 7 Haziran seçim güvenliği çok önemli. AKP, doğrusu iktidarı kaybetmemek için her yola başvurabilir. Bu son Adliye baskınındaki kuşkular da bundan kaynaklanıyor. Çünkü onlar zannediyorlar ki hep iktidar onlarda kalacak. demokrasilerde böyle bir şey yok. AKP'liler düşüşteler, bunu görüyorlar ve hırçınlaşıyorlar. Muhalefet, AKP'nin seçimlerde herhangi bir şekilde manipülasyon yapmasını önlemelidir.”

Seçim sürecinde gerçekleşen Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz olayında açıklanması gereken birçok soru olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, şöyle konuştu: "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın polisleri tebrik etmesi anlaşılacak bir durum değil. Bir taraftan deniliyor ki taşeronlar kullanıldı. Milli istihbarat burada ne işe yarıyor? Onların bunları açıklaması gerekiyor. Toplumu ikna etmeleri lazım. Fatura avukatlara çıkartılıyor. Olacak iş değil. Yani demek istediğim savcının öldürülmesinde çok gizemli noktalar var. Zaman'ın, (savcıdan 10 kurşun çıkarıldı) manşetinin gerçekten üzerinde durulması gerekir."

“CHP-AK PARTİ” KOALİSYONUNA ŞARTLI EVET

Karakaş, “Seçim sonrası AK Parti ile MHP veya CHP koalisyon yapabilir mi?” sorusu üzerine şöyle konuştu: "Şunu görüyorlar; gerçekten AKP düşüşte, CHP yükseliyor. Diğer muhalefet partilerine de ilgi var. Aradaki makas giderek azalıyor. Bu parlamentoda, bizim kanımızca AKP azınlıkta kalacak. Tabii ki bu günden kim kiminle koalisyon kurar, bunu bilemiyoruz. Ama AKP'nin getirmek istediği başkanlık sistemini engelleyecek, Türkiye'de rayından çıkmış olan çoğulcu, özgürlükçü demokrasiyi rayına oturtacak olan anlaşmalar olunca, tabii ki koalisyonlar kurulur. Kurulması da lazımdır."

AKP İÇİNDE SORUNLAR BÜYÜK; GERÇEKLERİ İTİRAF ETMELERİ LAZIM

Bülent Arınç’ın son çıkışlarını ve özellikle "Kral çıplak demedik. Belki diyeceğiz" ifadelerini de değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş, "Görüyoruz ki gerçekten AKP içerisinde çok büyük sorunlar var. AKP içerisinde bu gidişattan hoşnut olmayan insanlar var. Daha doğrusu vicdan sahibi insanlar var. Ve hukuk dışılıklar devam ediyor. Bence biraz daha açık konuşmaları lazım. Daha doğrusu, halkımıza gerçekleri söylemeleri lazım. "

Karakaş ayrıca, AK Parti’nin çoğunlukçu bir anlayışla kendi dışındaki görüşleri parlamentodan uzak tutmaya çalıştığını, örneğin bu sebeple yüzde 10 barajını düşürmeye yanaşmadığını dile getirdi. Ercan Karakaş, baraj endişesi yüzünden Sadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin seçim ittifakı konusunda anlaştığını, CHP'nin ise bu aşamada başka partilerle ittifak kurmasının zor olduğunu kaydetti.