Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Anne Brasseur, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüşerek Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

AKPM'den yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede terör ve aşırılıkçı şiddet kınadı ve bunlarla mücadele edilmesinin önemine dikkat çekildi. İkili ayrıca gerginliğin düşürülmesi ve ülkeye siyasi istikrarın acilen yeniden gelmesi gereğini de vurguladı.

Türkiye'nin teröre karşı halkın güvenliğini birinci önceliği olarak görmesini anladığını vurgulayan AKPM Başkanı Anne Brasseur, bununla birlikte uzun dönemli güvenliğin insan hakları ve temel özgürlükleri ihlal pahasına sağlanamayacağına dikkat çekti.

Kürt meselesinde silahların bir kenara bırakılması ve soruna siyasi çözüm bulunması gerektiğini de savunan Anne Brasseur, mevcut siyasi konjonktürde ve koalisyon müzakereleri sürerken bunun daha da önem kazandığını vurguladı. Brasseur, katılımıcı ve demokratik sürecin tehlikeye atılmaması için tüm tarafları itidal ve azami ihtiyata davet etti.