Avrupa Konseyi Parlamenterler (AKPM) Meclisi Başkanı Anne Brasseur, Türkiye'deki son terör saldırılarından büyük endişe duyduğunu belirtti. Anne Brasseur, "Şiddet sarmalı durmalı, tüm taraflara bir adım geri atmaları çağrısında bulunuyorum." dedi.

Türkiye'de tırmanan şiddetle ilgili yazılı açıklama yapan Anne Brasseur, "Ordu ve kolluk kuvvetlerine terör saldırıları düzenlenmesi kabul edilemez. Bunları şiddetle kınıyor, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine, Türk halkına ve yetkililerine taziyelerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

"PARTİ VE GAZETE BASKINLARI ENDİŞE VERİCİ"

"Siyasi partiler ve basın kuruluşlarının şiddet eylemlerinin hedefi olması da aynı derecede kabul edilemez." ifadelerini kullanan Brasseur, "HDP genel merkezi ile yerel bürolarına ve İstanbul'daki Hürriyet binasına yapılan saldırıları da şiddetle kınadı. AKPM Başkanı Brausser, "Yaklaşan erken seçimlerin çoğulcu ve özgür bir siyaset ve medya ortamında yapılması gerektiği dikkate alındığında bu çok endişe verici bir gelişme. Yetkililer ve tüm siyasi tarafların bu temel standartlara saygı gösterilmesinin sağlanmasına katkı sunmaları gerekir." diye devam etti.

"TÜRKİYE'NİN VE BÖLGENİN İSTİKRARI TEHLİKEYE DÜŞER"

Türkiye'deki şiddet sarmalının sona ermesi ve tüm tarafların bir adım geri atarak şiddetten kaçınmaları ve yaptıkları ile gösterdikleri tepkilerin sonuçlarını ölçüp biçmelerini isteyen Anne Brasseur, "Mevcut durum Türkiye'nin iç istikrarını tehlikeye atıyor. Tüm bölgenin istikrarı için de ciddi ve kapsamlı etkilere sebep olabilir." uyarısında bulundu.