Berlin Çalışma Senatörü Dilek Kolat’ın sık sık yönetici konumundaki çalışanlarını değiştirmesi eleştiri konusu oldu. Berliner Zeitung (BZ) yazarı Lars Petersen, Kolat’ın göreve geldiği 2011 yılından bu yana hiçbir senato idaresinde olmadığı kadar personel değişikliğine gittiğini iddia eden bir haber yayınladı. En son basın sözcüsü Markus Kringel’in görevine başlamasından altı ay sonra işine son verildiğini aktaran Petersen, böylece sadece bu alanda çalışan ‘kısa süreli çalışanlar’ın sayısının üçe çıktığını hatırlattı.

Kolat’ın basın sözcülüğünü 15 Mart 2013’e kadar Peter Ziegler, 1 Ekim 2014’e kadar Franziska Schönberner, ardından da Kringel yapmıştı. Petersen’e göre Kringel’in görevinden uzaklaştırılmasında senatodaki iktidar kavgaları rol oynuyor. SPD’den gelen açıklamalara göre ise Kolat ile Kringel farklı medya stratejilerine sahipti. Kolat’ın işten çıkardığı çalışanlar arasında şu isimler de yer alıyor: Müsteşar Farhad Dilmaghani (Nisan 2013), büro şefi Antje Schwarzer, entegrasyon sorumlusu Günter Piening (Haziran 2012), yerine atadığı Monika Lüke (Temmuz 2012), Çalışma ve Mesleki Eğitim Dairesi Müdürü Hans-Georg Reimann (Aralık 2012), Merkezi Hizmetler Dairesi Müdürü Dirk Rothenpieler (2013), yeri hala boş olan dört şube müdürü.

İşinden ayrılanların bazıları erken emeklilikten yana karar kılmış, bazıları ise başka idarelere tayin edilmiş. Berliner Zeitung’un ulaştığı bilgilere göre ise senato binasında eleştiri atmosferi hakim. 2013 yılında senato idaresinde yapılan bir ankette ise çalışanlar şunlardan şikâyetçi olmuş: İnsanları kabul etmede eksiklik, sözünü kesme ve saygısızlık.