Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) Özel Hareket Polisleri'nin (SEK) karıştığı skandala eyalet içişleri bakanlığı el koydu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 11 SEK polisi hakkında disiplinsizlik sebebiyle inceleme başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ralf Jäger ayrıca özel bir komisyon kurarak konunun incelenmesinin yanı sıra eyalette mevcut üç SEK Birliğinin tamamının denetleneceğini dile getirdi. Jäger bunun yanı sıra skandala adı karışanlara incelemeden çıkacak neticeye göre ağır yaptırımların olacağını dile getirdi. Komisyon çalışmalarına hemen başlamasına rağmen raporunu ancak yaz tatilinden sonra açıklayabileceği dile getirildi.

Son çıkan skandalda Özel Hareket Polisi olarak gelen acemilerin ekibe kabul edilebilmesi için kıdemli polisler tarafından işkence denilebilecek ve haftalarca süren eziyetler yapıldığı tespit edilmişti. Bedeni eziyetleri kaldıranlar daha sonra psikolojik baskılara maruz kalıyordu. Express gazetesine röportaj verirken dayanamayıp her şeyi açıklıkla ifade eden bir SEK mensubunun ifadeleri ise kamuoyunu ayağa kaldıracak nitelikte. Polis memuru gazeteye "Beni sandalyeye bağlayarak ketçap karıştırılmış sıcak birayı boş mideme doldurdular. Sonra sandalye ile beni suya atarak oynadılar. Arada bir sudan çıkarıp nefes alıp almadığımı kontrol ettiler." açıklamasında bulundu.

Bayılana kadar içki içirme ve reçel ile çiğ balık yedirme benzeri eziyetlerin gündelik uygulamalardan olduğunu anlatan mağdur polis, bir arkadaşına domuz gözü dahi yedirildiğini söyledi. Toplumu şoke eden bu ifadelerden sonra Bakan Jäger, "Mobbing ve kabul edilemez kabul ritüellerine poliste asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.