Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft kabinede revizyona gidiyor. Revizyonda 60 yaşını aşmış üç bakanın kabine dışında kalacağı açıklandı.

Üç bakanın Uyum ve Çalışma Bakanı Guntram Schneider, KRV Avrupa Birliği İlişkileri ve Medyadan sorumlu Bakan Angelica Schwall-Düren ve Aile, Çocuk, Gençlik ve Spor Bakanaı Ute Schäfer olduğu belirtildi.

Kraft, Çalışma ve Uyum Bakanlığı'na gelecek ismin Lünen doğumlu aynı zamanda SPD'nin KRV Meclis Gurup Başkanı Rainer Schmeltzer olacağını açıkladı. KRV Avrupa Birliği İlişkileri ve Medyadan sorumlu bakanlığa ise başbakanlık müsteşarı Franz-Josef Lersch-Mense geçecek.

Aile bakanlığına ise 1980 doğumlu Christina Kampmann getirilecek. Genç siyasetçi Kampmann 2013 yılından beri Federal Meclis’te milletvekili olarak görev yapıyordu. Bundan böyle eyalet meclisinde bakanlık koltuğuna oturacak.

Üç bakanın değiştirilmesi uzun zamandır kamuoyunda konuşuluyor, genel başkan ve Başbakan Kraft tarafından hep yalanlanıyordu. Bu değişiklik ile Başbakan Kraft'ın eyaletin bazı şehirlerinde yapılan seçim sonuçlarını beklediği ve aynı zamanda 2017 yılında yapılacak KRV Parlamento seçimleri için hazırlık yaptığı düşünülüyor. Eski bakanların performanslarının düştüğü ve gelecek seçimler için zaten aday olmayacakları konuşuluyor. Yapılan revizyonla ilgili Başbakan Kraft, üç bakanın kabineden kendilerinin ayrılmak istediklerini söyledi.