Almanya'nın Rheinlan-Pfalz Eyaleti’nin Treis-Karden şehrinde yaşayan bir vatandaşın evinde değişik çap ve markalarda 90 adet silah, 12 bin civarında mermi, mühimmat ile 10 kilogram barut bulundu.

Silah ve mühimmatlar, Şubat ayında bir icra memurunun evde tespit yaptığı sırada fark edildi. Daha sonra memurun durumu bildirilmesi üzerine evde arama yapan polis, silah ve mühimmatlara el koydu. Şahsın ruhsatı olmasına rağmen silah ve mühimmatların oldukça güvensiz bir şekilde depolanmasından dolayı düzenli kontrol edilmediğinin anlaşıldığı açıklandı.

Öte yandan yapılan incelemede, silahların sahibi emekli vatandaşın silahları koleksiyon amaçlı bulundurulduğu, bulunanların büyük bir bölümünün koleksiyon amaçlı silah olduğu tespit edildi. Silahların arasında bulunan çok sayıda av tüfeğinin ise çalışır durumda olduğu verilen bilgiler arasında.

Silahların sahibi olan şahsın ruhsatının her silah için geçerli olup olmadığı ise araştırılıyor. Güvenli bir ortama taşınan silahların sahibine geri verilip verilmeyeceği ise yapılacak araştırmadan sonra belli olacak.