Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalye (KRV) Eyaleti Adalet Bakanlığı mahkûm sayısı azlığı sebebiyle eyalet genelindeki 5 adet hapishanenin kapatılacağını bildirdi.

KRV Adalet Bakanı Thomas Kutschaty meclis adalet komisyonuna sunduğu raporda kapatılacak olan hapishanelerin Mönchengladbach, Krefeld, Coesfeld gibi şube şeklinde çalışan hapishanaler olacağı ifade edildi. Kutschaty bu beş hapishanenin kapatılmasının sebebini mahkûm sayısındaki gerilemeler olarak açıkladı.

SON 10 YILDA MAHKUM SAYISI AZALDI

Rapora göre son 10 yıl içerisinde yargılanan kişi sayısı azaldığı gibi mahkûmiyet kararı alanların sayısında da önemli sayıda azalma görülmüş. 2005 yılında eyalet hapishanelerinde toplam mahkûm sayısı 18 binlerde dolaşırken bu sayı geçen sene 2014 yılı itibarı ile tam 2 bin azalarak 16 bine düşmüş.

GENÇ MAHKUM SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

En belirgin düşüş ise gençlerdeki mahkûmiyetlerde görüldü. Çocuk ve gençlerdeki suç işleme oranı yüzde 29 düşüş göstererek bin 480 olarak rapora yansıdı. Adı geçen hapishaneler kira karşılığı kullanıldığı için daha şimdiden sene sonu itibarı ile çıkışlar yollandı. Kapanacak hapishanelerden Duisburg-Hamborn ve buraya bağlı şubesi durumundaki Dinslaken hapishanesi ise 2020 yılında kapatılacak.

Adalet bakanının verdiği bilgiye göre kabine hapishanelerde 2 bin 750 kişilik mahkûmiyet yerini de modernleştirerek çağdaş hale getirecek. Eyalette toplam 36 hapishane ile buralara bağlı 23 şubede toplam 19 bin kişilik mahkûm barındırılabiliyor. Bunların yüzde 95’i ise erkelere tahsis edilmiş durumda.