Yunanistan'da tarihi Neonazi yanlısı ırkçı Altın Şafak'ın davası Atina Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez ertelendi. Mahkeme, yeni atanan savunma avukatının dava dosyasını incelemesine zaman tanımak için duruşmanın 12 Mayıs tarihinde devam etmesine karar verdi.

Yaklaşık 1 yıl sürmesi beklenen dava, Pire Koridallos Cezaevi kadınlar bölümünde düzenlenen özel bir salonda 20 Nisan'da başlamıştı. Toplam 69 zanlıdan 44'ünün yer aldığı ilk duruşmada, suç örgütü yöneticisi olmak dahil birçok suçtan yargılanacak olan çoğu Altın Şafak milletvekili mahkemeye gelmemişti.

Davada Altın Şafak'ın lideri Nikos Mihaloliakos'un da aralarında bulunduğu 17 milletvekili de sanık sandalyesine oturacak.

PROTESTOLAR

Yunan polisi, cezaevi etrafında çok sıkı güvenlik önlemleri alırken, ırkçılık, faşizm ve Altın Şafak karşıtları sabah saatlerinden itibaren Pire'de toplandı. Bazıları ölümle sonuçlanan 900 civarında göçmen ve yabancıya şiddet uygulayan Altın Şafak örgütünü protesto edenler arasında Yunanistan Müslümanlar Birliği üyeleri ile göçmenler de yer aldı.