Ankara’da yüze yakın insanı hayatını kaybettiği ve iki yüzden fazla insanın da yaralandığı bombalı saldırılar Almanya’nın çeşitli kentlerindeki gösterilerle protesto edildi.

Patlamadan hemen sonra Köln’de yapılan gösteride Abdullah Öcalan posterlerinin açılması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) aynı gün ayrı bir gösteri düzenleme kararı aldı. Hamburg’da ise yaklaşık bin 500 kişi Ankara’daki bombalı katliamı protesto etti. Protesto gösterisinndeki yürüyüş olaysız sona ererken, Hamburg polisi, oy verme işleminin sürdüğü konsolosluk binası çevresinde de geniş güvenlik önlemleri aldı.

CHP Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Birliği, Ankara’daki bombalı katliamı protesto etmek amacıyla Köln’deki Dom katedrali önündeki meşaleli gösteri gerçekleştirdi. Gösteriye CHP İstanbul Milletvekili adayı Necdet Saraç da katılarak açıklamalarda bulundu. Burada bir konuşma yapan CHP NRW Başkanı Cemal Bulut, Ankara’da düzenlenen barış mitinginin barış düşmanları tarafından saldırıya uğradığını söyledi. Bulut, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez, barış isteyen insanlara böylesi korkunç bir katliam yapılmıştır. Bunları yapanları kınıyor, lanetliyoruz." ifadelerini kullandı. Saraç, Türkiye’de geçmişteki siyasi cinayet ve katliamların hesabı sorulmadığı için bir kez daha katliam yaşandığını sözlerine ekledi.

Öte yandan Stuttgart’ta da CHP Baden Württemberg Teşkilatı tarafından düzenlenen bir gösteri ile Ankara’daki bombalı saldırı protesto edildi.