Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni için KKTC’de bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, devir teslim töreni öncesinde Derviş Eroğlu ve Mustafa Akıncı ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Eroğlu'na "Örnek bir 5 yıl geçirdiniz. Biz sizleri her zaman saygıyla hatırlayacağız. İnşallah Türkiye ile aramızdaki ilişkilerin her zaman sıcak olmasını sizlerin gayretleriyle bekliyoruz." dedi.

"Artık siyasi hayatımızı noktaladık." diyen Eroğlu ise Arınç'ın da AK Parti'deki '3 dönem' kuralına takıldığını dile getirdi. Arınç ise "3 dönem olmasa da niyetimiz vardı. Her şeyin de bir sonu olmalı. İnsanın kendine de dönmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Mustafa Akıncı ile görüşmesinde ise cumhurbaşkanı ve başbakanın selamlarını ileten Bülent Arınç, "Allah kolaylık versin. Büyük bir başarı kazandınız. Tebrik ediyoruz. İnşallah Kıbrıs'ın geleceği sayenizde daha güzel, daha parlak olacak." dedi. Akıncı ise "El birliği ile var gücümüzle çalışacağız." diye karşılık verdi.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmelerde, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da hazır bulundu.