Arnavutluk Eğitim Bakani Lindita Nikolla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin ardından ülkedeki Türk okullarının kapatılacağı iddialarına cevap verdi.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine, geçtiğimiz yıl yaptıkları eğitim reformu kapsamında ülkedeki tüm okulları denetimden geçirdiklerini hatırlatan Nikolla, "Bu denetim sonucunda, kriterlere uygun olmayan ve kapanması gereken 13 üniversiteyi zaten kapattık." dedi. Kapatılanlar arasında Türk okulları bulunmuyordu.

"KENDİSİNE MUHALİF OLAN HERKESİ TERÖRİST İLAN EDİYOR"

Türkiye'nin dost ve kardeş Arnavutluk'a yapacağı yardım ve yatırımlarını Erdoğan yönetiminin Türk okullarının kapatılmasına bağladığı iddiaları da basında tartışılmaya devam ediyor.

Demokrat Parti eski milletvekili Mark Marku, haftalık Panaroma gazetesinde 'Türkiye’nin Sultanı ve Arnavut Paşaları' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı: "Erdoğan’nın emri böyle idi: Bana muhalif olan Gülen’in okullarını kapatın. Ona karşı çıkan her bir ticari kurum, hakim veya savcı, aleyhinde yazan gazeteci, meydanlarda kendisi ve politikalarını protesto eden gençler ve elit tabakayı 'terörist sayın' diyor.”

Marku, Erdoğan’ın Tiran'daki konuşmalarını 'hakaretamiz' olarak nitelendirdi ve buna cevap vermeyen Arnavut cumhurbaşkanı ve başbakanına yüklendi.

Ünlü köşe yazarı Lutfi Dervişi ise bir televizyon programında şunları söyledi: “Erdoğan dikkatli olmalıydı. Okulları kapatmasını istediği kişilerin çocukları bu okullarda okuyor. Siyasetçilerimiz, şu ana kadar yaplan kardeşçe yapılan yardımların farkında. Ama bir çıkar peşinde olup, beklentiye girerek yapılan yardıma yardım denemez." dedi.