İngiltere’nin başkenti Londra’da ifade özgürlüğü ve insan hakları üzerine çalışmalar yapan ARTICLE 19 kuruluşunun Genel Direktörü Thomas Hughes, İpek Medya Grubu'na el konulmasını sert bir dille eleştirerek, bunun "demokratik değerlere açık bir saldırı" olduğunu söyledi. Hughes, Article 19 olarak hükümetin eleştirel medyayı susturmaya çalışmasından dolayı büyük endişe duyduklarını söyledi.

Hükümetin medyaya müdahalesinin hiçbir zaman kabul edilemeyeceğini vurgulayan Hughes, "Seçim öncesi medyanın 'özgür kalarak' seçmenleri bilgilendirmesi ise çok daha önemlidir." diye konuştu.

Hughes Cihan Haber Ajansı'na yaptığı yazılı açıklamada, "Hükümet medyayı taciz etmekten vazgeçmeli ve yargının bağımsızlığını garanti altına almalı. İfade hürriyeti konusundaki kısıtlamalar, kesin bir şekilde tanımlanmalı." dedi.

"Türk Ceza Hukuku'nda 'terörizm' ve 'teröre destek' suçlarının hâlâ çok geniş bir şekilde tanımlandığına" dikkat çeken Hughes, "Bu durum, hükümetin görüşlerine muhalif olan medyanın aleyhinde kullanılıyor." uyarısında bulundu.

Londra merkezli Article 19, insan hakları ve ifade hürriyeti üzerine çalışmalarıyla biliniyor.