Avrupa Komisyonu, Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Johannes Hahn'ın 11 Ekim'de planlanan Türkiye ziyaretinin Ankara'da yaşanan terör saldırılarından sonra ertelendiğini duyurdu. Basın açıklaması yayınlayan Komisyon, Türk yetkililerden gelen talep üzerine Timmermans ve Hahn'ın ziyaretlerini 3 günlük yasa saygı amacıyla ertelediklerini duyurdu.

Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerin de iletildiği basın duyurusunda yaralananların hızlıca iyileşmesi temennisi dile getirildi.

Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Hahn, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 5 Ekim'de Brüksel'de tekif edilen 'Aksiyon Planı' üzerinde görüşmelere devam etmek üzere Türkiye'ye gelecekti. Aksiyon planı, mültecilerin desteklenmesi ve göç kontrolu konusunu içeriyor. Planının hedefi, Avrupa'ya doğru gerçekleşen mülteci akınının kontrolü konusunda Türkiye'nin desteklenmesi olarak açıklandı.

Ertelenen ziyaretin 14 Ekim'de gerçekleşmesi bekleniyor.