Avustralya'daki Tasmania Ambulans Servisi'nde, araç doktoru olarak çalışan bir sağlık çalışanı, görevi esnasında ICE isimli son derece tehlikeli bir uyuşturucu kullandığını itiraf etti.

Cristy Collins isimli kadın, "Sağlık görevlisi, uyuşturucu bağımlısı olmanın ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu ve ne kadar kolayca gerçekleşebileceğini anlatabilmek için böyle bir itirafta bulundum." dedi.

Uyuşturucu bağımlısı Collins bu alışkanlığa, 2006 yılında askeri sağlık görevlisi olarak Irak’tan Darwin’e geri geldikten sonra başladığını belirtti.

Irak sonrası psikolojik sorunlar yaşadığını belirten Collins, madde bağımlısı olma sürecini şöyle anlattı: "Geri döndüğümde uyuşturucu kullanmaya başladım. Benim için bir alışkanlık haline gelmişti. Sonra, uyuşturucunun beni ne kadar fazla etkisi altına aldığını fark etmeye başladım. Gürültülü sesler, havai fişek seslerine benzer sesler duyuyor, tir tir titremeye başlıyordum. Uyuşturucuyu sorunlardan kaçmak için bir sığınak olarak görmeye başladım."

Kısa bir süre sonra ise ordudan ayrıldığını belirten Collins, yeni bir başlangıç için Tasmania’da ambulans sağlık görevlisi olarak çalışmaya başladığını ifade etti. Ancak burada da bağımlılıktan kurtulamadığını vurgulayan Collins, bu defa da ICE isimli uyuşturucu müptelası olduğunu aktardı.

Haftada 500 doları uyuşturucu için harcadığını belirten Collins, "ICE kullanınca kendimi süper kadın zannediyordum. Uyuşturucuyu bulmak da çok kolaydı. ICE alırken aynı zamanda ambulans sağlık görevlisi olarak çalışıyordum." ifadelerini kullandı.

Bir süre sonra, gerçek dışı hayaller görmeye başlayan Collins, "Gözlerimde böcek var zannedip, kirpiklerimi ve derimi koparıyordum." dedi.

Öte yandan Collins, bu şekilde 5 yıl boyunca ambulanslarda çalıştıktan sonra istifa etti.