Ülke dışından Avustralya’ya toz haline getirilmiş alkol girmesi üzerine Victoria eyaleti yetkilileri harekete geçerek önlem almaya başladı.

Yetkililer, Amerika’da 'Palcohol' adı verilen toz alkol üretici şirketinin hükümetten üretim izni aldığını ve Avustralya piyasasıyla yakından ilgilendiğini belirterek, toz alkolü yasaklamayı düşündüklerini belirtiyor.

Toz alkolün bir bardak suya dörtte bir oranında eklenmesiyle çok çabuk bir şekilde hazırlandığını belirten Alkol Kanunları Uygulama Bakanı Jane Garrett, toz alkolün Avustralya piyasalarına girmemesi için, ülkenin diğer eyalet yetkilileriyle temasa geçeceklerini belirtti. Bakan Garrett, "Toz alkol çok tehlikeli. İnsanların sosyalleştikleri mekanlara girmesi çok kolay. Paketlerde kolayca saklanarak taşınabilir. Ayrıca suya ilave edilen alkol miktarını kontrol etmek de gerçekten çok zor bir şey. Bir kabın içine toz olarak döktüğünüz alkol miktarını nasıl ölçebilirsiniz ki? Ayrıca bunun vücuda etkisi ne olur bilmiyoruz. Bunun dışında bazı insanların bu toz alkolü burunlarıyla ciğerlerine çekmelerinden de endişe ediyoruz." dedi.

Avustralya Medikal Birliği Victoria Şube Başkanı Dr. Tony Bartone, toz alkolün Avustralya’da yasaklanmasını desteklediklerini belirterek, "Toz alkol suistimale çok açık bir ürün. Ayrıca alkol tüketiminde dengeli olmaya çalışılan bir ülkede insanlara yanlış mesaj verilmesine neden olur. Toz alkolün okullara saklanarak sokulma ihtimali büyük. Küçük konteynerlerin içine kolaylıkla saklanabilir. Toz alkolün üstündeki uyarı yazıları bu konuda bir işe yaramaz. Toz alkol, suistimale ve yanlış kullanıma çok açık.” ifadelerini kullandı.

Toz alkolün çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken Bakan Garrett, gençleri bu üründen korumak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.