Avustralya’nın Sydney şehrindeki St Mary Katedralini dolduran Katolik Hıristiyanlar, aynı cinsler arası evliliği eleştirdi. Evlilik kurumunu 'kutsal bir müessese' olarak niteleyen Katolik Hıristiyanlar, evliliğin, yalnızca kadın ve erkek arasında gerçekleşebileceğini belirtti.

Avustralya’da son zamanlarda, yoğun bir şekilde gündemde olan ve kadınların kadınlarla, erkeklerin de erkeklerle evliliğine resmi olarak izin verilmesi konusundaki tartışmalar devam ediyor. Ülkedeki bazı Hıristiyan gruplar, aynı cinsler arasındaki evliliği 'basit bir insanlık hakkı' olarak görüyor. Dindar Hıristiyanlar ise evlilik kurumunun, Yaratıcı tarafından kesin ve net hatlarla tarif edildiği şekliyle sadece erkek ve kadın arasında gerçekleşebileceğini ifade ediyor.

Bu duruma işaret eden Katolik Başpiskoposu Anthony Fisher, "Evli çiftler bu olaya tepki göstermeli ve aynı cins arasındaki evlilik baskılarına boyun eğmemeliler." dedi.

Erkeğin erkekle ve kadının kadınla evlenmesine tepki göstermek üzere St Mary Katedrali’ni dolduran kalabalık dinleyici kitlesine konuşan Fisher, "İnsanları seviyor ve herkese saygı besliyoruz. Ancak Katolikler olarak, insanların yaradılıştan gelen farklılıklarının görmezden gelinmesi baskısına boyun eğmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan programda, evlilik kurumunun kutsallığına vurgu yapmak isteyen 120 evli çift, kilisede yapılan törenle yeniden nikah tazeledi.