Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz (29), Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da temaslarda bulundu. Kurz, Avrupa'nın Bosna'daki gibi Avrupa insanının karakterine yakın şekilde yaşanan İslam'a ihtiyaç duyduğunu savundu.

Kurz, Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin Hırvat üyesi Dragan Çoviç ve Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crndak ile bir araya geldi.

Bakan Kurz Avusturya ile Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin hem insani, hem de iktisadi açıdan çok gelişmiş olduğunu belirtti ve Avusturya'nın Bosna'nın reformlarını ve AB sürecini desteklediğini kaydetti.

Farklı din mensuplarının aynı toplumda bir arada yaşamasının önemine dikkat çeken Kurz, terör örgütü IŞİD'in dini temelleri suistimal ettiğini vurguladı. Avrupa'dan 5 bin kişinin IŞİD'e katıldığını ifade eden Kurz, "Avrupa'nın, Avrupa insanının karakterine yakın olan bir İslam'a ihtiyacı var. Böyle bir İslam'ı Bosna'da görüyoruz." diye konuştu.

Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crndak ise geçen yıl Bosna'yı vuran sel felaketinin ardından yaptığı yardımlar için Avusturya'ya teşekkür etti.

Ortak basın toplantısında konuşan Bakan Crndak, geçtiğimiz yıl Avusturya'ya 400 milyon Euro'luk ihracat yaptıklarını belirtti. Crndak, AB süreci için yapılacak reformlarla ilgili yasal düzenlemeleri de çok yakında hazırlayacaklarını dile getirdi.