Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Reinhold Mitterlehner Yunanistan’ın yeni hükümetinin tavrını eleştirerek, "Yunanlar büyük bir hızla duvara doğru giderken bizi de arabaya almaya çalışıyorlar izlenimi uyandırıyorlar." dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi konuşan Mitterlehner, Avrupa Birliği’nden Atina’ya karşı ‘net ve sert bir çizgi’ takip etmesini istedi. Olaylara tek taraflı bakılamayacağını belirten Avusturyalı siyasetçi, "Bu durumda tasarruf politikası uygulayan her ülke AB’yi baskı altına almaya çalışacaktır." dedi.

Avrupa genelinde çok tartışılan Yunanistan'ı kurtarma programı 28 Şubat'ta sona eriyor. Euro Bölgesi toplantısının ardından açıklama yapan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, tarafların yakın zamanda bir anlaşmaya varacağından ümitli olduğunu söyledi. Fakat partisi Syriza'nın seçimi kazanmasını sağlayan 'acı ilaç sona erecek' vaadinden geri adım atamayacaklarını da ekledi ve mevcut kurtarma programının sona ermesi ve yenisi üzerinde müzakere edilmesini istediklerini belirtti.

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem ise müzakereler sürerken yeni programın süresinin uzatılmasının uygun olacağını savundu. Dijsselbloem, Yunan ekonomisini rahatlatacak bazı esnekliklerin şimdiden tanındığını da ekledi.