Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa ülkelerine uyguladıkları gıda ambargosu bağlamında daha sert önlemlerin alınmasını istedi.

Putin, Moskova yakınlarındaki Novo-Ogartovo rezidansında düzenlenen hükümet toplantısında Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçyov ’dan ambargo ile bilgi aldı. Tkaçyov'un “Yaptırım listesinde bulunan ülkelerden getirilen gıda ürünlerini sınır kapılarımızda imha etmek için sizden izin talebimiz var.” sözüne karşılık Putin, Başbakan Dmitri Medvedev’in bu konudaki görüşünü sordu. Medvedev, “Bence daha önce siyah havyarla ilgili yaptığımız uygulamalar gibi sert önlemler alabiliriz.” dedi. Bunun üzerine Putin, “Pekala. O zaman Bakan'ın önerisine 'evet' diyelim. Başbakanlık ve Kremlin Genel Sekreterliği, bu konuyu hukuk uzmanları ile görüştükten sonra ilgili karar alınsın ” dedi.

Ukrayna krizi nedeniyle 25 Haziran’da Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay süre ile uzatmasının ardından, Rusya hükümeti karşı tepki olarak Batılı ülkelere uyguladığı gıda ambargosunu 1 yıl daha uzatmıştı.