Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Sincar'da 'kanton' bölge kurmak isteyen gruplara sert karşılık vereceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde PKK, Sincar'da 'kanton' bir yapı oluşturmak için bir konsey oluşturduğunu açıklamıştı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, başkanlık ve başbakanlıktan art arda sert açıklamalar geldi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada PKK'nın girişimleri 'yasadışı' olarak nitelendirdi. Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamasında ise PKK'nin bu gibi girişimlerine "sert karşılık vereceğiz" ifadelerine yer verildi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, "Bazı gruplar yasadışı bir şekilde Ezidi vatandaşlarımızın adına bir konsey oluşturup Sincar'da 'kanton' bir bölgenin oluşturmasına öncülük etmektedirler. Sincar bölgesi Irak Kürdistan'ın bölünmez bir parçasıdır. Kimse Irak Kürdistan halkı ve Ezidi vatandaşlarımızın isteği dışında hiçbir 'kanton' ya da özerk bölge oluşturma girişiminde bulunamaz." ifadeleri kullandı.

Başkanlık, Sincar'da Özerk ya da kanton bölge kurma girişiminde bulunanların geri adım atmama halinde sert bir karşılık vereceklerini, Sincar bölgesi ise IŞİD'ten kurtarılması halinde Irak Kürdistan topraklarına bağlanacağına vurgu yapıldı.