Norveç, Birleşmiş Milletler'in (BM) 'Bütün Kadınlar, Bütün Çocuklar' isimli projesine 3,6 milyar kronluk yardım sözü verdi. Destek, BM aracılığı ile 2020'ye kadar yardıma muhtaç aileler için kullanılacak.

Projeyle amaç, fakir ülkelerdeki (erken) doğum öncesi-sonrası hayatını kaybeden anne ve çocukların sayısını aza indirmek. Bu tür anne ve çocukların hayata tutunmalarını sağlamak.

Yardım hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Erna Solberg, bu tür anne ve çocuklara yardım eli uzatarak, özellikle yaşamı riskli çocukların ilk 5 yıla kadar hayata tutunmaları sağlanabilineceğini söyledi. Solberg, fakirliğe karşı mücadelenin en önemli misyonlarından biri olduğunu açıkladı.

Proje hakkında konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ise doğum anında ölüm riski taşıyan anne ve çocuklara yardımın BM'nin öncelikli görevleri arasında yer aldığını söyledi.

UNICE, yardımlarla 2030 yılına kadar 38 milyon çocuğun hayatının kurtarılabileceğini açıkladı. Dünya genelinde günde 16 bin çocuğun öldüğü belirtilirken, 290 bin anneninse doğum anında hayata gözlerini yumduğu kaydedildi.