İpek Medya Grubu'na yapılan baskını değerlendiren CDU Hamburg Federal Milletvekili Dr. Herlind Gundelacah, basına yapılan baskının, halkın haber alma özgürlüğüne darbe olduğunu belirtti. Gundelach, “Basın özgürlüğü, bir ülkede ifade özgürlüğü olup olmadığının en güzel göstergesidir.

Gundelach, basına getirilen kısıtlamanın aynı zamanda halkın giderek daha fazla kontrol altına alınması anlamına geldiğine işaret ederek, “Basın özgürlüğünün tamamen kısıtlanması, otoriter ve diktatörlüğe giden bir yönetim şekline dönüşür. Umarım böyle olmaz. Özgürlüklerin kısıtlandığı bir ülke zaten cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün istediği bir ülke değil. Çünkü Atatürk özgür bir ülke istiyordu bugün yapılanları değil” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki olumsuz gelişmeler üzerine hem hükümete hem de Cumhurbaşkanına çağrıda bulunan Gundelach, “Öncelikli olarak basına ihtiyacı olan gerekli özgürlüğün verilmesini istiyorum. Halkın huzurlu olması, özgür olmasına bağlı. Kısıtlanmış ve sınırlanmış bir halk 21. yüzyıla hiç uymuyor” dedi.