Almanya'nın en güvenli eyaletleri arasından yer alan Bavyera'da 300 yeni polisin daha işe alınacağı haber verildi. Önceki gün düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında terörizm ve soygun vakalarına karşı mücadele için yüzlerce polis alınacağı bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), eyalette güvenlik konusunda asla tasarruf yapılmayacağını ifade etti. Öte yandan Münih Polis Teşkilatı, Cumartesi günü, saat 10.00 ile 14.00 arası polislik mesleği hakkında bilgilendirme günü düzenleyecek.

Teşkilatın reklam bölümü ve farklı birimlerinden memurların katılacağı bilgilendirme gününde polis şefi Robert Kopp'un katılımcıları özel selamlayacağı bildirildi. Bilgilendirme gününe katılanlar, meslek hakkında polis memurlarından ayrıntılı bilgi alabilecek. Konu hakkında konuşan reklam bölümü yetkilisi polis Jürgen Bald, bilgilendirme gününde polislik mesleğini olduğu gibi abartmadan tanıtacaklarını ifade etti. Polislik mesleğinin çok çeşitli alanları olduğunu ve güvenli bir iş yeri olduğunu anlatan Bald, Bavyera'da her yıl ortalama bin polisin göreve alındığını kaydetti.

Bu meslek için adayların Mittlere Reife ve Abitur diplomaları olması gerektiğini anlatan Bald, sportif bir yapıya sahip olmanın da önemine vurgu yaptı. Bald, polisliğe alınacak bir adayın spor, Almanca, grup çalışması, IQ testi ve mülakat sınavlarından geçtiğini belirtti. Bilgilendirme gününe katılmak isteyenlerin 089/2910-2670 nolu telefon numarasını arayıp kayıt yaptırmaları gerekiyor.