Belçika Prensi Laurent, Arapçadan çok etkilendiğini ve çocuklarını da bu dili öğrenmeleri için teşvik ettiğini söyledi.

La DH gazetesine röportaj veren Prens Laurent, "İslam dinini mi seçtiniz ?" sorusuna "hayır" cevabını verdi ve "Ben Kuran'a Arapça yüzünden yaklaştım. Arapçaya din sebebiyle yaklaşmadım." dedi. Laurent çocuklarının Arapça konuşan arkadaşlarıyla görüştüğünü dile getirdi.

Arapça konuşmalardan çok etkilendiği için bu dili öğrenmeye karar verdiğini söyleyen Belçika Prensi Laurent, çocuklarının da Arapça öğrenmesinin Flamanca öğrenmeleri kadar önem arz ettiğini ifade etti. Laurent, Arapça için "Büyüleyici bir dil. Çok zengin bir dil. Anlamadan okumasını öğrendim. Arapçanın benim için en çekici tarafı bu dili öğrendiğinizde o dili konuşan insanların düşünce yapısını daha iyi anlıyorsunuz. Ama Fransızca size Fransızca konuşanın düşünce yapısını göstermez." dedi.

Arapçaya olan hayranlığını çocuklarına da aşılamak istediğini ifade eden Laurent "O yüzden çocuklarımı da Arapça öğrenmeye teşvik ettim. Arap alfabesini öğrendiler bile." dedi. Arapçanın zenginliğini ifade etmek için "Bir mektupla, kitaplar yazabileceğiniz bir dil" tanımını yapan Belçika Prensi "Cahile de alime de hitap eden muhteşem bir dil." ifadelerini kullandı.

Din değiştirip İslam'ı seçtiğine dair çıkan haberlere de cevap veren Prens Laurent, "Hayır din değiştirmedim. Kur'an'a yönelmem, bu kitabın Arapça konuşan bütün toplumların ortak kitabı olması sebebiyle oldu. Müslüman bir bayanla tanıştım. Çok mükemmel, olağanüstü bir insandı. Konuştuğu dil beni Kur'an'a yönlendirdi." şeklinde konuştu.

Çocuklarına Arapça öğretmek için öğretmen tuttuğunu ifade eden Laurent, eşi Prenses Claire'in Arapça ders almadığını fakat çocuklarının Arapça öğrennmesinden hoşnut olduğunu aktardı. Çocuklarının Arap dünyasından birçok arkadaşlarının olduğunu ekleyen Laurent yine çocuklarının hat dersi aldığını da anlattı.