Başbakan Charles Michel, Belçika’da tanınan dinlerin temsilcileri ile birlikte kin ve radikalizme karşı ortak bir bildiri yayınladı. Başkanlık konutundan kamuoyuna duyurulan bildiride, Belçika'nın farklı görüşlere açık, misafirperver ve hoşgörülü bir ülke olduğunun altı çizildi.

Paris’teki mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik terör saldırısının ardından terör ve nefrete karşı birlik mesajları verilmeye devam ediyor. Dün Başbakan Charles Michel’in daveti üzeri başbakanlık konutunda bir araya gelen hükümet üyeleri ve Belçika’daki tanınan dinlerin temsilcileri kin ve radikalleşmeye karşı birlikte hareket etmenin önemini vurguladılar. Hazırlanan ortak bildiride, “Teröristlerin bizim için kurduğu tuzağa düşmememiz gerekiyor, çünkü onlar vatandaşlarımız arasına nifak sokmak istiyor.” dendi.

Başbakan Charles Michel’in okuduğu ortak bildiride, 4 kişinin ölümüne sebep olan Brüksel Yahudi Müzesi'ne saldırı hatırlatılırken, Belçika'nın farklı görüşlere açık, misafirperver ve hoşgörülü bir ülke olduğunun altı çizildi. Teröre, radikalizme, nefret diline karşı Belçika'nın ortak tepkisi olarak yayınlanan bildiride toplumu bölmeyi hedefleyen terör tuzağına düşülmemesi gerektiği vurgulandı. Din adamları ve hükümet yetkilileri, "Terörize edilmiş bir toplum istemiyoruz aksine hoş görü içinde, güvenli, çoğulcu ve özgür bir toplumun emniyet içerisinde yaşadığı bir Belçika istiyoruz.” mesajını verdi.

Ortak bildiriyi hükümet yetkilileri ile beraber laik kesimi temsilen Bartholomeeusen ve Sylvain Peeters, Müslümanları temsilen Belçika Müslüman Temsil Kurumu (Executif) Başkanı Noureddin Smaili ve Echallaoui Salah, Katolik dinini temsilen Papaz André-Joseph Leonard, Yahudi dinini temsilen Brüksel Hahamı Albert Guigui, Anglikanları temsilen Jack Mc Donald, Protestanları temsilen Steven Fuite ve Geert W. Lorein, Ortodoksları Papa Stavros Triantafyllou ve Evangialos Salas hazırladı.