Bosna-Hersek'te bu sabah Müslümanlar camilere akın ederken, başkent Saraybosna'daki Gazi Hüsrev Bey Cami'ye sığmayan cemaat Başçarşı sokaklarına taştı.

Namazı kıldıran Bosna Hersek Reis-ül Uleması Hüseyin Kavazoviç Efendi, dostluğun tesis edilmesinin öneminden bahsetti ve bunun için her fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Kavazoviç hutbesinde, "Hepimiz olumlu insanlarız. Bir gün öleceğiz. Müslüman, Allah’ın emirlerine yürekten inanarak bu emirleri uyguluyor, yaptıklarıyla da Allah’a olan inancını gösteriyor." dedi. Reis-ül Ulema, "Amel olmadan din, gayret olmadan ödül olmaz, sabır olmadan başarı da olmaz." ifadelerini kullandı.

Kavazoviç Efendi, Müslümanların son zamanlarda yaşadığı problemlere de değinerek Ortadoğu’da yaşanan zulümlerden dolayı vatanlarını terk ederek Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların zulüm ve adaletsizliğe uğradığını ifade etti.

Kılınan bayram namazının ardından cami içerinde Reis-ül Ulema Hüseyin Kavazoviç, Eski Reis Mustafa Ceriç ve Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakır İzetbegoviç'in de katıldığı bayramlaşma töreni gerçekleşti.