Bosna-Hersek'e bağlı 'Sırp Cumhuriyeti' Bölgesi Başkanı Milorad Dodik bugün Srebrenitsa'daki Potaçari Şehitliği'ni ziyaret etti. Dodik, şehitler için çiçek bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Dodik daha önce Srebrenitsa'ya yapmayı planladığı ziyaretleri iki kez iptal etmişti.

Srebrenitsa'da açıklama yapan Sırp lideri, Bosna Savaşı'nın tüm mağdurlarına saygılı olmak , Srebrenitsa'da olanları ise iyice araştırmak ve soruşturmak gerektiğini söyledi. Dodik, "Maalesef, siyaset bütün olaylara karışmaya başardı, Srebrenitsa da bunun istisnası değil." dedi.

Dodik, daha sonra yönetimi altındaki topraklarda bulunan Srebrenitsa'nın Belediye Başkanı Çamil Durakoviç ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Durakoviç, bölgedeki bozuk yolların onarılması konusunda anlaştıklarını ifade etti. Ayrıca Dodik'in belediyeye 25 bin Euro'luk bağış yapacağını belirterek, "Ziyaret benim için tarihi bir adım oldu, umarım Srebrenitsa Belediyesi ile Sırp Cumhuriyeti hükümeti arasındaki ilişkiler bundan sonra daha olumlu olacak." şeklinde konuştu.