Başkent Oslo'da çoğunluğu gençlerden oluşan 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik'in, medya ve farklı kişilere yazdığı birçok mektubun Norveç Islah Hizmetleri Kurumu tarafından engellendiği açıklandı. Breivik'in mektupları birçok farklı medya kurumlarına, resmi dairelere, organizasyonlara ve özel kişilere göndermek istediği belirtildi.

Mektuplara engel sebebine değinen kurum yetkilleri, ''Kanunen herhangi bir mahkumun yazdığı bir mektubun (kendi ideolojisine ilişkin) sembolik-açıklamalar içermesi, (ülkenin) huzur ve güvenliğini rahatsız edeceği gerekçesiyle sansüre tabi tutulur.'' açıklamasını yaptı.

Breivik'in avukatı Øystein Storrvik mektupların engellendiği haberini doğruladı. Storrvik, mektupların temasının daha çok izalosyon şikâyetlerine ilişkin olduğunu kaydetti. Norveçli avukat, Breivik'in büyük medya kurumlarına gönderdiği mektuplara sansür uygulanmaması gerektiğini savundu.

Breivik, daha önce ülkenin en büyük günlük gazetelerinden Dagbladet'e gönderdiği mektupta, kendisini, 'mezarlığın içinde yaşayan biriyim' şeklinde nitelemişti.