Belçika'nın başkenti Brüksel'de insanlar Pazar günü araç kullanmamanın keyfini çıkardı. Motorlu araçlara kapatılan bölgedeki tüm yollar ve tüneller, yaya ve bisiklet geçişine açıldı. Şehrin dışından gelen insanlara ait yaklaşık 11 bin aracın da park etmesi sağlandı. Brüksel toplu taşıma kurumu STIB'ait araçlar ise tüm gün ücretsizdi.

Brüksel'de dün saat 09.30'dan akşam 19.00'a kadar tüm belediyeler motorlu araç kullanımına kapatıldı. Tren, metro, tramvay ve otobüs gibi toplu taşıma araçları hizmet verdi. Yasağa rağmen otomobil kullanan vatandaşlara polis ceza kesti. İnsanlar arabasız günü, şehrin içerisinde bulunan parklarda düzenlenen çeşitli aktivitelerle kutladı. Kimileri ailecek patenlerle gezerken kimi aileler de bisikletlerle Brüksel’i tekrar keşfetti. Arabasız güne katılmak için çevre ülkelerden ve şehirlerden insanların gelmesi de dikkat çekti.

Belçika Kralı Filip ve Kraliçe Mathilde, her yıl olduğu gibi araçsız günü geleneksel hale getirerek Brüksel’i bisikletlerle gezdi. Çevreden geçen bir çocuk Kraliçe Mathilde’nin bisiklet güzergahına katılmak istedi. Kraliçe çocuğa izin verdi ama çocuk daha sonra düştü. Güvenlik ekipleri çocuğa yardım etti ve sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.