Bulgaristan yolsuzlukla mücadelede yeni kurum kuracak. 2016 yılından itibaren faaliyete geçecek olan kurum, şu andaki dört kurumun fonksiyonunu birleştirecek. Bu konuda toplam 6 bin 670 üst düzey kişi yakından takip edilerek sıkı denetim ve dürüstlük testleri uygulanacak.


Yeni stratejiyi tanıtan Başbakan Yardımcısı Meglena Kuneva, stratejinin en önmeli hedefinin ise devletin üst düzey kademelerinde işleyen yolsuzluğu önlemek olduğunu açıkladı.
Bakan Kuneva, Adalet Bakanı Hristo İvanov ile birlikte yaptığı tanıtım esnasında strateji kapsamında altı hedef ile 33 farklı öncelikli madde bulunduğunu belirtti. Avrupa Birliği ülkelerine kıyasla Bulgaristan’daki yolsuzluğun kötü seviyede olduğunu itiraf eden Başbakan Yardımcısı Kuneva, bu sıralamada ülkenin ikinci sırada yer aldığını kaydetti. Kuneva, ülkenin ileri gidebilmesi konusunda atılan her adımın yolsuzluk yapanlar tarafından engellendiğini, Schengen bölgesine girmenin bundan dolayı zarar gördüğünü, fakat asıl hedefin vatandaşların güvenilir bir ülkede yaşaması olduğunu vurguladı. Bulgaristan’da böyle bir sorun varlığı inkar edilmediğini ifade eden Kuneva, yolsuzluğun aşama aşama kökünden sökülebilmesi için de strateji hazırlandığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Kuneva, bir benzei Romanya'da da bulunan kurumun 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren çalışmaya başlayacağını teyit etti.