KCK Eş Başkanı Cemil Bayık’ın 90’lı yıllarda Almanya’daki eylemlerinden ötürü PKK adına Almanya’dan özür dilemesi, örgüte verdiği destekle tanınan Sol Parti'yi harekete geçirdi.

Sol Parti Federal Meclis milletvekili ve İçişleri Politikaları Sözcüsü Ulla Jelpke bir kez daha “Almanya PKK yasağını kaldırmalıdır.” dedi.

Bu arada Mecliste PKK bayrağı açarak dokunulmazlığı kaldırılan Jelpke ve vekil arkadaşları ile ilgili savcılık soruşturması ise sürdürülüyor.

“PKK İNANDIRICI OLMALIDIR”

Bayık’ın özür dilemesi ile ilgili konuşan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı ve Dış Politika Sözcüsü Rolf Mützenich ise “PKK’nın inandırıcı ve ispat edici bir biçimde şiddetten tamamen vazgeçmesi gerekir.” dedi. Terör örgütü IŞİD’e karşı mücadele ve Bayık’ın açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda PKK’nın konumunun yeniden değerlendirilebileceğini de ifade eden Mützenich, “Bu açıklamalar yeni bir ses tonuna işaret ediyor ve örgütün yeni bir değerlendirmeye tabi tutulması için fırsat oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.