Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, resmi temaslarda bulunmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya geldi.
Konuk Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan’ı Astana Uluslararası Havalimanı’nda Kazakistan Devlet Sekreteri Gülşara Abdikalikova ve Başbakan Karim Masimov karşıladı.
Ardından Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Xi'i Akorda Sarayı’nda resmi törenle karşıladı. İlk olarak başbaşa görüşen iki lider daha sonra heyetlerarası görüşmelere katıldı.
Nazarbayev, Xi'nin 5. dönem cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı ilk olarak kendisini ziyaret eden yabancı konuk olduğunu hatırlatarak, bundan dolayı Çin liderine şükranlarını ifade etti.

Nazarbayev, 2-3 Eylül günlerinde Çin’e ziyaret gerçekleştireceğini ve Pekin’de Zafer Bayramı’nın 70. yıl kutlamalarına katılacağını söyledi.

Kazak lideri çok yakın bir dostu olarak gördüğünü söyleyen Çin Cumhurbaşkanı Xi ise , Kazakistan ile ülkesi arasındaki ilişkilere büyük önem verdiklerini dile getirdi.
Kazakistan ve Çin’in bölgede istikrarı sağlamak için önemli güçler haline geldiğini ifade eden konuk cumhurbaşkanı, Çin’in Kazakistan’ın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü desteklediğini ve ilişkilerini geliştirmeye önem verdiğini vurguladı.