Türkiye'deki 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin sonuçları, tüm dünyada olduğu gibi Çin medyasında da büyük yankı buldu. Çinli medya kuruluşları, Türkiye'deki genel seçim sonuçlarını, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başkanlık hayalleri yıkıldı’’ ve “Türkiye siyasetinde, 13 yıl sonra ilk değişiklik” başlıklarıyla verdi.

Haberlerde, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkilerini arttırma ve anayasayı değiştirme planının seçim sonuçlarıyla şimdilik sekteye uğradığına' dikkat çekildi. Türkiye’de, hükümetin 13 yıl sonra ilk kez değişiklik yaşadığına vurgu yapan Çin medyasında, seçim sonuçlarının hemen hemen belli olmasının ardından Türk parasının ABD doları karşısında yüzde 4 değer kaybettiğine ve tarihteki en düşük seviyeye gerilediğine vurgu yapıldı. Çin medyası özellikle son dönemde Türkiye’de yaşanan ekonomik durgunluğun AK Parti'nin ciddi oranda oy kaybına sebep olduğuna işaret etti.

Çin’in devlet medyasındaki haberlerde ayrıca, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yüzde 10 barajını rahatça aştığına ve ilk kez meclise girmeye hak kazandığına dikkat çekildi. Resmi olmayan şeçim sonuçlara göre koalisyon hükümeti kurulması gerektiğine işaret edilen haberlerde, eğer ortak yol bulunamazsa, 45 gün sonra tekrar sandık başına gidilme ihtimalinin olduğu aktarıldı.

Çin medyasında ayrıca, ABD Savunma Bakanlığı’nın eski Türkiye Uzmanı Henri Barkey’in seçimlerle ilgili yorumlarına yer verildi.

Çin’de en dikkat çeken haberlerden biri de 7 Haziran günü evlenme kararı alan birçok çiftin, gelin ve damatlıkları ile oy kullanmaları oldu.