ABD’nin Şanghay Başkonsolosluğu’nun güvenlik duvarına bir araba çarptı. Dün gece yaşanan olayda konsolosluğu korumakla görevli bir Çinli asker yaralandı.

Çin’in devlet medyasının bugün duyurduğu habere göre, dün gece yerel saatle 21:03’te siyah renkli bir Toyota sedan araç, konsolosluğun yan girişindeki araç korkuluğuna aniden çarptı. Polisin ve konsolosluk korumalarının, ülkenin Fujian eyaletine ait plakalı araçtaki sürücüyü yakaladıkları kaydedildi.

Haberde, sürücünün adının Liu Daojie (35) olduğu ve Fujian’daki bir büyük şirkette çalıştığı, birilerinin kendisini öldüreceğini zannettiği ve bundan dolayı halkın dikkatini çekmek için bir olayı provoke etmeye ihtiyaç duyduğunu söylediği ileri sürüldü.

Sürücünün polisteki ifadesinde, "Bugün Hangzhou şehrinden Şanghay’a arabayla geldim ve gördüm ki bir yer silahlı polis ile korunuyor. Ben de arabamı oraya sürdüm." dediği iddia edildi.

Ancak polis, sürücü Liu’nun tutarsız konuştuğunu ileri sürdü. Haberde polisin, sürücünün alkol ve uyuşturucunun etkisi altında olduğu iddialarını reddettiği de ifade edilirken, olayla ilgili araştırmanın sürdüğü belirtildi.