Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Cizan şehri Kuvvet Komutanı Tümgeneral Miri Al-Şahrani, ellerinde sınırı ihlal etmeye çalışanların düşman olup olmadığını belirleyen cihazlar olduğunu söyledi. Suudi Arabistan'ın Yemen sınırına sıfır noktasını gazetecilere gösteren Tümgeneral Al-Şahrani Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "elimizde hedefin düşman olup olmadığını diğerlerinden ayıran cihazlarımız ve hedefleri dakik bir şekilde belirleyen sistemlerimiz var." ifadesini kullandı.

Ne tür endişeleri olduğu sorulan Tümgeneral Miri Al-Şahrani, "Sınır ve kaçakçılık bölgesi olması sebebiyle hedefin düşman olup olmadığını belirlemede bazen endişelerimiz oluyor. Bununla birlikte arama ve soruşturmada savaşmayan, silah taşımayan hiç kimseyi hedef almak istemeyiz." şeklinde cevap verdi.

Komutası altındaki topçu birliklerinin olduğu bölgeyi gezdirdikten sonra gazetecilere bölgedeki durumun sakin olduğunu belirten Al-Şahrani, sınıra yakın yaşayan vatandaşlar olduğunu ve herhangi bir endişenin yaşanmadığını, durumun kontrolleri altında olduğunu ifade etti.

Tümgeneral, Husi gruplarının Suudi sınırına doğru hareket ettiği yönünde kendilerine istihbarat bilgilerinin ulaştığını belirterek, meydan toplarıyla bu grupları hedef aldıklarını sözlerine ekledi.

Gazetecilerin bölgeyi gezdiği sırada daha önce Yemen tarafından belirlenen hedeflere top ateşi yapıldı.