Kazakistan’da 26 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine katılacak adaylardan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakça sınavına girdi. Başkent Astana’da Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) yapılan sınavı Kazak lider başarıyla geçti.

Kazakça sınavda Nazarbayev'e; gramer, üslup ve hitap konusunda sorular yönetildi. YSK Dil Komisyonu Başkanı Mirzatay Joldasbekov, Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in yazılı imtihanı başarıyla geçtiğini söyledi. Joldasbekov, sözlü imtihanda da Kazak liderin büyük bir performans gösterdiğini aktardı. Kazak liderin 15 dakika çok akıcı konuştuğunu belirten Joldasbekov, sınavın çok başarılı geçtiğini sözlerine ekledi.
Daha önce adaylığını açıklayan 7 kişiden 5'i Kazakça imtihanını geçemeyerek elenmişlerdi. Sadece Komünist Partisi' nden aday gösterilen Liman Koyşiyeva ve Turgun Sızdıkov imtihanda başarı gösterebilmişti.
26 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine katılacak adayların, son 15 yılını Kazakistan’da yaşıyor olması, Kazakçayı iyi bilmesi, yolsuzluk ve rüşvet suçundan sabıkasının bulunmaması şartı aranıyor.