Danimarka’da iki kişinin ölmesine ve 5 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıların ülkede doğup büyüyen göçmen kökenli bir genç tarafından işlenmiş olması bir süreden beri devam eden entegrasyon tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Söz konusu saldırı sonrasında aşırı sağcı çevreler başta Müslümanlar olmak üzere göçmenlerin ülkeye tam anlamıyla entegre olmasının imkansız olduğunu savunurken Kraliçe Margrethe, entegrasyonun imkansız olmadığını söyledi ve Fransız asıllı kocasını örnek gösterdi.

Kraliçe Margrethe, ‘‘Farklı kültürlerin Danimarka’ya entegrasyonu zor bir süreçtir ancak imkansız da değildir. Kocam Prens Henrik de Danimarka’ya sonradan entegre olmayı başarmış birisi.” dedi. Kraliçe Margrethe ayrıca saldırılarla ilgili olarak; "Birkaç yıl önce akla bile gelmeyecek şeyleri yapabilecek insanların varlığına hazırlıklı olmalıyız." dedi.

Danimarka’da televizyonlar tarafından canlı yayımlanan açıklamasında Kraliçe Margrethe “Saldırılar her ne kadar şoke edici olsa da pek azı için bir sürprizdi. Ülkemizin hedef alınabileceğini tahmin ediyorduk.” diye konuştu.