Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos Zirvesi'nin ardından İsviçre'deki gurbetçilerle bir araya geldi. Aargau Kantonu'nda konuşma yapan Davutoğlu, son 10 günde yaptığı gezileri aktardı. Davutoğlu; "Bize seçme hakkını verin. Hamdolsun seçme hakkını sizlere verdik. Helali hoş olsun. En tabi hakkınızdır ama madem hakkınızı aldınız bunun karşılığını ödeme vaktidir." dedi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) tam üyelik yolunda istikrarlı adımlarla ilerlediğini anlatan Başbakan Davutoğlu, "Türkiye, Avrupa Birliği'ne bir şifadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin G20 dönem başkanlığı sürecinde sadece ekonomik kalkınma için çalışmayacağını belirten Davutoğlu, "En zengin ve en fakir ülkeler arasındaki ekonomik farkı da kapatacağız." diye konuştu.

'SEÇME HAKKINI ALDINIZ, ŞİMDİ BUNUN KARŞILIĞINI ÖDEME ZAMANI'

Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi; "Ben, Dışişleri Bakanı olarak ne zaman Avrupa'ya gelsem her birinizin tek talebi vardı. Bize seçme hakkını verin. Hamdolsun seçme hakkını sizlere verdik. Helali hoş olsun. En tabi hakkınızdır ama madem hakkınızı aldınız bunun karşılığını ödeme vaktidir. Gideceksiniz ve seçimlerde oyunuzu kullanacaksınız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istediğimiz neticeyi alamadık. Gidin ve mutlaka oy kullanın. Bütün tuzaklara karşı milli iradeyi hakim kılmak için Haziran ayındaki seçimlerde Avrupa'da gür bir ses çıkmasını istiyoruz."

Davutoğlu konuşmasının devamında, "Milli irade aşkıyla, bütün küresel krizlere rağmen büyük başarılar kazandırmış olan AK Parti kadrolarına tekrar destek verecek misiniz?" diyerek oy talebinde bulundu.